Търговците от панаира в Димитровград: Няма оборот

На пръстите на едната ръка се броят децата, качили се на въртележката вечер, оплакват се търговците

От малки обороти се оплакват търговците на атракциони и люлки, които в продължение на седмица бяха разположени в парк Марица за празника на Димитровград. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net 50-годишната Лиляна от Стара Загора разказа, че цялото й семейство се прехранва с търговия по панаирите. В Димитровград дошли с два надуваеми дюшека, батут, върлележка и каравана.

Семейството на Лиляна платило 500 лв. наем за 7 дни, но едва ще успее да покрие разходите по престоя си тук. Всяко качване на дюшека, батута или люлките е 3 лв., което според мургавата търговка не е скъпо. Често собствениците правят отстъпки за времето и вместо обявените 20 минути, децата скачат и се возят по-дълго, обяснява тя.

"Хората нямат пари, не е както преди години", жалва се още Лиляна. Тя казва, че в по-големите гладове има повече приходи, но като цяло бизнеса с атракциони у нас е слаб. В Димитровград панаирджиите са доволни от условията, само липсата на достатъчно осветление в парк Марица вечер е проблем. След Димитровград търговците поемат към Ямача на съседно Хасково, където започват празниците на областния център.

Малко малчугани са минали и през надуваемите аткракциони за седмица, жалват се още собствениците им

Хорото на панаира беше безплатно
Търговията с мекици и понички вървеше повече

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини