Пак помагат на бедни ученици да останат в училище

За пета година в Димитровград ще помагат на социално -слаби деца да не напускат училище

За пета поредна година димитровградската фондация "Подари усмивка" организира акцията "Треска за училище", каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Наталия Делчева от Управителния съвет. Инициативата ще се проведе от 12 до 17 септември и е насочена към деца от социално-слаби семейства, които може да отпаднат от училище заради липса на средства. Всеки, който желае може да подпомогне акцията с училищни помагала -тетрадки, блокчета, химикали, раници, скицници и др. или да дари парични средства.

Тазгодишната инициатива ще е съвместна с Центъра за Обществена подкрепа, каза Делчева. Учебните помагала ще се набират в офиса на фондация "Подари усмивка" в сградата на бившия Дет Маг, офис № 3 или в бившето училище "Климент Охридски", където се помещава Центъра за обществена подкрепа. Потребители на центъра и семейства в риск ще бъдат подпомогнати преди старта на новата учебна година.

За 17 септември е планирана общоградска акция за набиране на помагала за училище. От 10 до 14 часа пред сградата на Градска библиотека ще има специално обособен пункт. Организаторите са открили и банкова сметка, на която могат да се превеждат средства за семействата без доходи:

Първа Инвестиционна Банка - Димитровград
IBAN: BG87FINV91501000061188
BIC: FINVBGSF

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини