15 000 се юрнаха на Неделен пазар да обличат учениците

Масите с детски дрехи и аксесоари бяха най-посещавани вчера и днес на тържището, показа наша проверка

15 000 клиенти и търговци са посетили Неделното тържище днес пресметна пред Dimitrovgrad.bgvesti.net главният технически сътрудник Ангел Колев. Напливът е нормален за това време на годината заради покупките около 15 септември, показа наша проверка. По същата причина навалица на тържището имаше и вчера, както и през миналата събота и неделя, отчетоха още търговците.

Между 200 и 300 лв. средно струва подготовката на един първокласник, поне толкова е похарчила димитровградчанката Диана, чийто син Калоян ще прекрачи училищия праг след дни. Сумата отишла за дрехи, обувки, задължителния списък с помагала за първолаците и раница. Последната е резервна, ако закупаната преди време друга чанта излезе от употреба.

Между 10 и 60 лв. се харчат раниците на Неделния пазар взависимост от марката и качеството. Дрехите и обувките "поглъщат" минимум 80-100 лв. според възрастта и предпочитанията. Повечето родители се запасяват и с якета за предстоящата зима, но според търговците това са предимно клиенти от  далечни градове, които по-рядко идват на тържището.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини