След голямата пейка, следва голям ключ, но не в Димитровград

След изработката си гигантският ключ ще отпътува за Гълъбово, той е поставен на същото място в двора на фирмата, където бе и пейката

Поредното си мащабно изобретение направиха авторите на популярната голяма пейка в Димитровград. Димитровградската фирма "Кредо", която сътвори гигантската скамейка, сега работи върху направата на ключ. Той е изработен от стомана, дълъг е 7,55 метра и е висок 2,30 метра.

Основната му конструкция вече е завършена, трябва само да се нанесе специално покритие за метал, обясни шефът на фирмата Митко Тодоров. Днес ключът ще бъде боядисан в златисто. След довършването му, грамадното съоръжение ще отпътува за Гълъбово, където ще бъде поставено пред популярен хотел. Митко Тодоров разказа още, че собствениците на хотела са вложили символ в направата на големия ключ, върху който ще има и специален надпис.

 

Дръжката на ключа, дълъг 7,55 метра

Справка показа, че изработения в Димитровград ключ е по-дълъг от този, записан врекордите на Гинес. Най-големия ключ според книгата на Гинес е дълъг 5,50 метра и се намира в Кипър.

Ключът в завършен вид

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини