С песни и танци откриха обновената ОДЗ Райна Княгиня

Лентата на обновената градина прерязаха директорът Надежда Андреевска, Милена Тодева -шеф на хуманитарната дирекция в общината и експертът Мина Стоянова

С детски празник, песни и много емоции бе открита вчера изцяло обновената със средства от фонд "Енергийна ефективност" ОДЗ Райна Княгиня в Димитровград. Церемонията не случайно съвпадна с първия учебен ден и събра много родители и гости в двора на градината. Лентата на новата придобивка прерязаха директорът на градината Надежда Андреевска, шефката на Хуманитарната дирекция в общината Милена Тодева и експертът там Мина Стоянова.

В словото си истински развълнуваната директорка на ОДЗ "Райна Княгиня" не скри, че 35 години след създаването с градината е станало чудо.  Извършен е основен ремонт на покрива, смяна на дограма, боядистване, саниране, ново осветление, пожароизвестителна инсталация и обновено обзавеждане и др. Андреевска благодари на всички, имащи отношение към ремонта и обновяването на детското заведение, създадено през 1976 година.

17 до 19-те детски заведения на територията на Община Димитровград са ремонтирани в последните години, каза шефката на хуманитарната дирекция в Общината Милена Тодева. Тя допълни, че до края на този месец ще бъдат открити и ремонтираните градини "Приказка" в Димитровград и ОДЗ д-р Теньо Стоилов" в Меричлери.

С песни и танци децата се включиха в празника
Обновената детска градина отвътре

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини