Добричкият кмет: Читалището ни е №1

Кметът на Добрич Марин Маринов се гордее с новата придобивка

Новият читалищен салон в димитровградското село Добрич ще бъде открит на 21 септември, каза пред журналисти днес кметът на селото Марин Маринов. Ремонтът му започна през януари 2010 година, в читалище е превърната сградата на физкултурния салон на необитаемото училище в селото. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net още през май миналата година селският кмет се похвали, че сградата ще разполага с гримьорни и бани и ще е модерна.

"Добрич бе може би единственото село без сграда, в която да се помещава читалището ни", припомни селският управник и не скри, че много си го харесва. Че ще се натъкнат на нещо уникално като строителсто и изработка на мястото на бившия физкултурен салон обеща на гостите добричкия кмет. Откриването ще бъде отбелязано с програма, в която ще участват Балетен център "Галаксико", Забавно-духовият оркестър и самодейни състави от 3 села. Началото е обявено за 16:00 часа

Марин Маринов призна, че в направата на салона за самодейни изяви в Добрич са вложени пари от много спонсори, доброволен труд и пожертвования. Селският кмет не пожела да каже сумата за строежа на уникалната по думите му сцена. Той благодари на управата на града в лицето на градоначалника Стефан Димитров за подкрепата и помощта по време на реконструкцията.

Читалището в Добрич по време на ремонтните дейности преди 1 година

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини