Ентусиасти катерят общината в Димитровград за четвърти път

Най-бърз при изкачването на общината миналата година бе пловдивчанинът Илиян Найденов

За четвърти пореден път Община Димитровград и алпийски клуб "Хеброс" организират изкачване на 14-етажната сграда на Общинската администрация в Димитровград. Проявата по традиция се прави в деня на Независимостта -22 септември. "Превземането" на сградата на кметството става по алпийския метод самоизвличане, а в начинанието и тази година могат да участват само подготвени лица, коментира днес Галина Тодорова, отговаряща за спорта в тукашната администрация. Участниците ще се разделят на мъже и жени, а за класиралите се на първите три места има парични награди.

Миналата година най-бърз в изкачването на високата 46 метра сграда на общината бе Илиян Найденов от Пловдив. В надпреварата взеха участие 14 души. Тази година организаторите очакват много повече желаещи да покорят администрацията на Димитровград.

Очаква се сред състезателите тази година да бъде и кметът Стефан Димитров, който декларира намерението си на пресконференция в началото на седмицата. Тогава градоначалникът прикани и кандидат-кметове на Димитровград да се включат в катеренето на кметството.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини