Пенсионери от кв.Раковски с ремонтиран клуб

Лентата на новия клуб на пенсионера и хората в неравностойно положение прерязаха кметът и шефът на Домашния социален патронаж

Новият пенсионерски клуб "Каменец" в кв.Раковски днес бе официално открит днес по обяд. Лентата на обновеният клуб прерязаха кметът Стефан Димитров и шефът на Домашния социален патронаж Любомир Филипов.

Да пазят клуба и имущетвото там пожела на възрастните хора градоначалникът. Те пък благодариха на ръковоството на общината и съветниците, ангажирали се с ремонта на мястото за равлечение и отдих.

Сградата е санирана, с подменена дограма, с нови две тоалетни, едната пригодена за инвалиди. Изцяло обновен е и вътрешния интериор на двете стаи в клуба - под, таван и стени. Възрастните хора разполагат и с климатик.

Гостите на тържеството по повод откриването на обновения клуб

И както е редно, кагато се влиза в нов дом бе извършен водосвет от протоерей Георги Тодев, а сладка пита посрещна на входа гостите на пенсионерския клуб.

120 възрастни хора ежедневно посещават клуба, за своето удобство и юут те са подредили и изложба с носиите на някогашните жители на село Раковски. Те получиха плакет от общината заради 30-годишнината от създаването на клуба в квартала и кафе машина.

 

Стефан Димитров пожела на възрастните хора да пазят клуба и имуществото
Възрастните хора бяха приготвили почерпка заради тържественото откриване
Плакетът, подарен от кмета Стефан Димитров по повод 30-годишния юбилей на клуб "Каменец"

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини