Наплив за млади огнеборци в димитровградско училище

Младите огнеборци от ОУ"Пенчо Славейков"

10 млади огнеборци от димитровградското училище "Пенчо Славейков" се срещнаха днес с кмета Стефан Димитров и председателят на ОбС Катя Чалъкова, за да разкажат за своите преживявания по време на палатков лагер в Германия това лято. Като общински първенци в състезанието "Млад огнеборец" отборът на Славейков, заедно с пожарникари и преподаватели бе за 10 дни в град Кюриц, където мери сили с още 22 немски пожарникарски тима и три отбора от Финландия.

"Момчетата от Димитровград са се състезавали в различни дисциплини със своите връстници, намерили са много приятели и най-важното - за един кратък период от време са станали екип", разказа шефът на димитровградската пожарна служба Иван Пачов. Младите огнеборци от Димитровград са били и единствените представители на България, разказа още Пачов.

"Пожарникарската професия е една от най-трудните, трябва да имаш много умения и бързи реакции" посъветва децата градоначалникът Стефан Димитров. Радостта си, че се среща на живо с отбора -победител в състезанието "Млад огнеборец" изрази шефът на местния парламент Катя Чалъкова. "Вие израствате като едни достойни граждани и сигурна съм, че ще станете доброволци", допълни Чалъкова.

Шефът на пожарната служба Иван Пачов и кметът Стефан Димитров

Че има голям интерес към клуба "Млад огнеборец" в училище Славейков, не скри и директорът Снежана Ангелова. По думите й, вече има запитвания от родители как и кога могат да запишат детето си в кръжока. На срещата стана дума и за вариант в Димитровград да бъде изградена доброволческа пожарна служба, какъвто опит има в държави като Германия, Финландия и др. С идеята за това вече са се заели от  ръководството на ОУ "Пенчо Славейков".

Календар на общината и подаръци получиха децата от градоначалника
Младите огнеборци върнаха жеста, като подариха на кмета тениска и символичното зелено човече, крачещо из Берлин
Снимка за спомен

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини