Окончателно: Осем кандидати се целят в кметския стол в Димитровград

Осем са кандидатурите за кмет на община Димитровград, това стана ясно в края на днешния ден когато приключи регистрацията за местния вот на 23 октомври, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на ОИК Димитър Гавазов. Първи още миналата седмица се регистрира бившият зам.кмет Данчо Данев от Земеделски народен съюз, на 17 септември го последва депутатът Иво Димов, издигнат от ГЕРБ.

Същия ден документи подаде и лидерът на БСП тук Димитър Петров от името на "Коалиция за България", както и Любомир Богданов издигнат от "Граждани за Димитровград". В неделя намерението си да се яви на изборите за местна власт официално заяви Катя Панева от коалиция "Да за Димитровград".

Вчера стана ясно, че и бившият кмет Димитър Хаджииванов ще се яви на изборите от името на партия "Лидер". Сегашният общински съветник от "Атака" д-р Кирил Андонов също се цели в стола на кмета, издига го неговата партия. Последната регистрация за участие в изборите днес направи Величка Райчевска, която РЗС издига за кмет на Димитровград.

Общо 28 са подадените в ОИК кандидат-съветнически листи, само един е независият кандидат за общински съветник и това е Емилия Пенева, бивш ахритект на общината.

Утре по обяд в зала "Гросето" ще бъде теглен жребия с номерата, под които ще се явят на изборите партиите и коалициите в димитровградско. Предизборната кампания стартира на 23 септември.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини