Да за Димитровград: Зад кмета сме, ако подкрепя развитието на общината

Кандидатът за кмет Катя Панева, Стефан Димитров и целия щаб на коалицията благодариха на избирателите си за доверието

И предизборният щаб на коалиция "Да за Димитровград", начело с кандидата за кмет Катя Панева благодариха на своите избиратели, че са ги подкрепили на балотажа на 30 октомври. Това се случи на пресконференция на формацията днес по обяд.

"Преди 45 дни започнахме една кампания, с която целяхме да достигнем до всяко кътче на общината, работихме много и подкрепата на 12 000 души на втория тур го доказва", каза Панева. Тя допълни, че като съветник в новия ОбС ще продължи да работи отговорно, заради гласуваното й доверие от хората.

Според бившия кмет и настоящ общински съветник Стефан Димитров "Да за Димитровград" е направила най-хубавата кампания в тези избори, защото е била насочена към хората от града и общината. Димитров бе категоричен, че грешки е нямало, просто избирателите тук са подкрепили политиката на ГЕРБ.

Бившият градоначалник подчерта, че съветниците от "Да за Димитровград" ще застанат зад всяко решение на кмета Иво Димов и мнозинството, ако то е насочено към подобряване състоянието на хората и развитието бизнеса в общината. Той обаче бе категоричен, че групата на "Да за Димитровград" ще се противопостави на предложения за изграждането на кариери в Сталево и кв.Габера, срещу бавенето на въпроса с водопровода в Меричлери, ремонта на околовръстния път или този в МБАЛ "Св.Екатерина". С последния въпрос се е ангажирал министър Томислав Дончев при посещението си преди дни тук, напомни Димитров. Друго, което категорично ще защитават в новия ОбС от коалицията е запазването на Водната кула, като един от символите на Димитровград.

"ГЕРБ е първа политическа сила и както става ясно има желание да подкрепя развитието на общините в Хасковска област" заяви още Стефан Димитров и напомни, че от коалицията ще настояват за довършване на вече започнатите проекти и разработки по време на неговия мандат на управление. Бившият градоначалник очерта като приоритети в работата на новия ОбС в първите заседания намаляването на данъците и таксите и осигуряване на повече работни места за хората.  От "Да за Димитровград" се надяват новият кмет чрез диалог с правителството и централната власт да гарантира развитието на общината в следващите години.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини