Цяло Добрич дойде да види новото читалище

Със сцена мечта за изява на таланти разполага от днес читалището в село Добрич

Цялото село Добрич, депутати, кметове и кандидат-кметове, общински съветници, политици и общественици се стекоха на тържественото откриване на новия читалищен салон в димитровградското село този следобед. Тържеството започна с водосвет отслужен от местния отец и протоерей Георти Тодев.

Да ползват със здраве новата придобивка пожелата официалните гости на откриването. Лентата на читалищиния салон прерязаха кметът Стефан Димитров, председателят на ОбС Катя Чалъкова и управникът на Добрич Марин Маринов. Тримата посрещаха гостита на входа на обновения културен дом

Повече от 30 години едно от най-големите селища в димитровградско е без читалище. Преди близо две години кметът Марин Маринов с подкрепата на градоначалникът Стефан Димитров и много спонсори и доброволци започва реконструкцията на бившият физкултурен салон в неработещото училище. Селският управник и днес не пожела да каже колко е струвала реконструкцията на физкултурния салон. за пореден път подчерта, че тя е дело на подкрепата на общината, фирми -спомоществуватели и доброволният труд на хората от селото. На сцената на новата придобивка първи се изявиха жените от фолклорната група при местното читалище и балетен център "Галаксико" с ръководител Тихомир Митев.

Откриването на читалищния салон в Добрич

Новата придобвка за село Добрич бе осветена по православен канон

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини