Ясни са номерата на бюлетините за изборите и в Димитровград

В зала "Гросето" бе теглен жребия за участие в изборите на партии и коалиции от община Димитровград

Жребият, определящ номерацията под които ще се състезават на местния вот партиите, коалициите и инициативните комитети, както и издигнатите от тях кандидати за кметове бе теглен днес.

В зала "Гросето" в присъствието на шефът на Общинската избирателна комисия Димитър Гавазов, членовете на ОИК и представители на партиите стана ясно, че коалиция "Граждани за Димитровград" ще се яви на изборите с бюлетина №42, ПК"Екогластност" ще се включи в напреварата за съветници с бюлетина № 32.

Коалиция "Да за Димитровград" получи номер на бюлетина 23, а за ПП Лидер бе отреден № 37. Земеделският народен съюз и кандидатът им за кмет ще се състезават във вота с бюлетина №33, а Партията на Българските жени е с бюлетина №31. За Български социалдемократи остана номер на бюлетината 39.

Шефът на ОИК Димитър Гавазов
Членовете на ОИК теглиха пликовете с номерата и имената на партиите и коалициите в бюлетините

Единственият независим кандидат за общински съветник Емилия Пенева е с номер на бюлетината 34, за независимите кандидати за селски кметове на Ябълково и Сталево Ванчо Панчев и Панчо Панушев са отредени номерата 43 и 46.

За партиите, които участват в битката за президент на България още вчера ЦИК изтегли съответната номерация на бюлетината. Така и в Димитровград бюлетината на ГЕРБ е под №2, ЕНП -№5, ПП Атака -№9, БСП-№8, ДПС вземат бюлетина №7., а РЗС -№14.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини