29-годишен първи в изкачването на кметството в Димитровград

Победителят Мартин бе награден от кмета Стефан Димитров

29 -годишния Мартин Атанасов от Ст.Загора се оказа най-бърз в покоряването на сградата на кметството в Димитровград, той успя да вземе 14 етажната постройка за времето от 2,24 мин. Втори в тазгодишната надпревара остана победителят от миналата година Илиян Найденов от Пловдив, деляха го секунди от победителя. Трети се класира отново заралия, Иван Аврамов на 30 години. Девет души, занимаващи се с екстремни спортове се включиха в надпреварата по превземането на димитровградска община. То се прави за четвърта година в Деня на независимостта.

При жените победител както и миналата година стана пловдивчанката Станимира Делева, която изкачи 64 -метровата сграда за 3,16 мин. Кристина Попова от София бе втора с време точно 4 мин. Трета остана Боряна Дянкова, която живее в Димитровград но представляваше клубът по катерене във Велико Търново.

Най-младият участник бе на 20 години, това е Радослав Петков от Димитровград. Той също получи грамота. най-възрастият сред състезателите, престрашили се да катерят сградата на администрацията бе на 40 години. Името му е Милен Нейчев от Пловдив.

Вторият в катеренето Илиян Найденов
Първото място при жените завоюва Станимира Делева
Най-младият участник - 20-годишният Радослав
Нй-възрастният бе на 40 години
64-метровата сграда на Общината бе предизвикателство за катерачи и алпинисти четвърта поредна година

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини