Откриха обновения път между кв. Марийно и кв.Изгрев на Димитровград , 50 млн.инвестирани в региона

5-годишната Йоана лична менчето при откриването на новия път за Чирпан

С изграждането на магистрала "Марица" хасковски регион ще стане привлекателно място за инвестиции, това заяви в Димитровград днес министър-председателят Бойко Борисов. Заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и шефа на Пътната агенция Лазар Лазаров той преряза лентата на обновения околовръстен път за Чирпан. 

Премиерът припомни, че тук в началото на годината бе открита и Пречиствателната станция за отпадни води, а преди месеци такава заработи и в съседно Хасково. Министър-председателят заяви, че съжалява, че подобряването на инфраструктурана в Северна България ще се забави през следващите 2-3 години. 

"В условия на тежка криза, когато светът се тресе ние строим и пускаме в експлоатация повече обекти, отколкото всичките преди нас за последните 30 години", каза Борисов. Той пожела безаварийно пътуване по новия пътен участък.

Близо 50 млн.лв. са инвестирани в Хасковски регион към момента, заяви и регионалния министър Лиляна Павлова. По думите й, правителството ще продължава да подобрява инфраструктурата на пътищата, но ще обърне внимание и на децата с умствени и физически увреждания. За тази социална група в скоро време ще бъдат изградени съвременни жилища, каза още Павлова.

Сертификат със 7-годишна гаранция връчи изпълнителят на строителния обект, обединение"Трейс Родопи" с пожелание за безпроблемно пътуване по отсечката.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Иво Димов също бе сред гостите на официалното откриване днес
Лентата прерязаха Бойко Борисов, Лиляна Павлова и шефът на Пътната агенция Лазар Лазаров
Преди официалната част Борисов си поговори с жителите на кв.Мариино

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини