Дора Янкова откри пракорените на Ламбо

Родственикът на Ламбо те само разказа интересни семейни истории, но с гордост показа и запазената къща, в която е роден прадядото на актьора.

Прадядотo на Стефан Данаилов е роден в смолянското село Писаница, научи днес кандидатът на БСП за кмет на Смолян Дора Янкова.

 „Знам, къде е била родната къща на бащата на Стефан Данаилов в днешния квартал на Смолян Райково, но не съм предполагала, че един от предците му е произлязъл именно от Писаница“, коментира тя.  Къщата се намира в самия център на Писаница, поддържана е добре и е запазена в почти автентичен вид. 

В това се убеди и кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова, която разгледа родния дом на прародителя на Стефан Данаилов.

 Сега там живее роднина на любимия на няколко поколения актьор, който в последния момент се включи в президентската надпревара като кандидат за вице на Ивайло Калфин.

Жителите на селото, което през зимата наброява едва 12 души също поканиха Данаилов да дойде на гости в Писаница, след като стане вицепрезидент, за да види къде е роден прадядо му.  

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини