Ученици без детски, ако родителите не представят бележка от училището

Без детските надбавки от 35 лв. може да останат учениците, чийто родители не представят бележка, че са ги записали за ученици

Опасност да останат без ежемесечните детски надбавки има за родителите, които не подадат удостоверение, че детето им е записано като ученик през новата учебна година 2011/2012. За това предупредиха днес от Социално подпомагане - Димитровград, като напомниха, че до края на октомври в службата трябва да бъде предоставена съответната бележка.

"Родителите често забравят за това удостоверение, ако то не се подаде навреме надбавките от 35 лв. се спират", коментира шефката на службата Жанета Жалева. По думите й, удосотверението се издава от всяко учебно заведение и трябва да бъде подадено в срок в социалната служба. 

Молби за отопление и бележките за детските на учениците се подават в Социално подпомагане-Димитровград

До края на октомври продължава и приемът на молби за отопление през предстоящия зимен, напомни Желева. Право на подпомагане имат хората, чийто средномесечен доход през последната половин година е бил по-малък от диференцирания минимален доход за отопление, напомни Желева.

Тази година държавата определи месечната помощ да е в размер на 57,99 лв., като хората сами решават дали да я получат във вид на пари или твърдо гориво. Това се посочва задължително в молбата, адресирана до социалните. В 20-дневен срок комисия извършва анкета в дома на желаещите да ползват помощ. Едва след одобрение се издава заповед за отпускане или отказ.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини