Дариха най-бедните диабетици в Димитровград с месо и мляко

70 диабетици от Димитровград получиха днес хранителни пакети, съдържащи пиле, кашкавал, сирене, мляко, маслини, консерви и плодове. Храната, тежаща общо 7 кг. е по инициатива на националната програма „Хранителна помощ за социално слаби диабетици“. Тя помага на най-бедните диабетоболни да преживяват в условия на криза, обясниха от димитровградския клуб на диабетика.

И в димитровградско социално-слабите диабетоболни са били подбирани според размера на получаваната пенсия, която в повечето случай не надхвърля 150 лв. Храни взеха и хората с пенсии между 150 и 200 лв, както и такива с доходи до 250 лв.

За повечето от инсулинозависимите възрастни хора тук пратката с хранителните продукти бе повод за огромна радост. С тях диабетоболните да спазват нужния хранителен режим, което с малките пенсии е почти невъзможно.

През октомври общо четири пъти димитровградските диабетици ще получат хранителни помощи. Следващите траншове на 13 и 20 октомври, поясни шефът на хасковския клуб на диабетоболните Петър Дялков, чиято е иницативата за включване в националната програма.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини