Асеновградска фирма спря ремонтите на градини и училища в Димитровград

Вр.и.д. кмет Красимир Минев и част от екипа по проекта за ремонта на градините и училищата

Асеновградска фирма е обжалвала процедурата по избор на изпълнител за ремонта на две детски градини и три училища в община Димитровград. Жалбата е подадена на 12 септември, съобщи пред журналисти временният кмет на Общината Красимир Минев. По думите му, това ще забави процедурите по внедряване на мерките за енергийна ефективност в училищата в село Ябълково и кварталите Черноконево и Изток.

Ще се възпрепятства и работата по реконструкцията на останалите две неремонтирани градини в Димитровград "Радост" и "Роза". Комисията за защита на конкуренцията се е произнесла, че жалбата е неоснователна, според Минев докато тече законовия срок общината е в неизгодно положение.

Припомняме, че в края на миналата година Община Димитровград спечели проект за прилагане на мерки за енергийната ефективност в общинката образователна инфарструктура. Общата му стойност е 3 088 217 лв. От тях 2 624 984 лв. съфинансиране от ЕФРР, а 463 232 лв. е собствения принос на Община Димитровград. 9 фирми са подали документи за участие в конкурса по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител. По проект е предвидено смяна на дограмата на петте учебни заведения, саниране, подмяна на електро и отоплителната инсталация, преминаване на отопление с газ. В част от сградите ще бъдат поставени фотоволтаични системи, поясниха от екипа по проекта.

Директорите на двете градини и трите училища, които предстои да се ремонтират също бяха в залата

До момента екипът на проекта е подготвил и подал всички нужни документи, спазвал е процедурите и законовите разпоредби, но същинската работа по ремонтите не е стартирала. Разработката приключва през декември 2012 година, ако до тогава парите не бъдат усвоени, се губят, поясни още Красимир Минев. Той се надява фирмата, която ще бъде избрана за да извърши ремонтите да има ресурс да се разгърне на петте обекта едновременно, за да приключат по бързо реконструкциите в градините и училищата в димитровградско.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини