-1 °C

Асеновградска фирма спря ремонтите на градини и училища в Димитровград

Вр.и.д. кмет Красимир Минев и част от екипа по проекта за ремонта на градините и училищата

Асеновградска фирма е обжалвала процедурата по избор на изпълнител за ремонта на две детски градини и три училища в община Димитровград. Жалбата е подадена на 12 септември, съобщи пред журналисти временният кмет на Общината Красимир Минев. По думите му, това ще забави процедурите по внедряване на мерките за енергийна ефективност в училищата в село Ябълково и кварталите Черноконево и Изток.

Ще се възпрепятства и работата по реконструкцията на останалите две неремонтирани градини в Димитровград "Радост" и "Роза". Комисията за защита на конкуренцията се е произнесла, че жалбата е неоснователна, според Минев докато тече законовия срок общината е в неизгодно положение.

Припомняме, че в края на миналата година Община Димитровград спечели проект за прилагане на мерки за енергийната ефективност в общинката образователна инфарструктура. Общата му стойност е 3 088 217 лв. От тях 2 624 984 лв. съфинансиране от ЕФРР, а 463 232 лв. е собствения принос на Община Димитровград. 9 фирми са подали документи за участие в конкурса по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител. По проект е предвидено смяна на дограмата на петте учебни заведения, саниране, подмяна на електро и отоплителната инсталация, преминаване на отопление с газ. В част от сградите ще бъдат поставени фотоволтаични системи, поясниха от екипа по проекта.

Директорите на двете градини и трите училища, които предстои да се ремонтират също бяха в залата

До момента екипът на проекта е подготвил и подал всички нужни документи, спазвал е процедурите и законовите разпоредби, но същинската работа по ремонтите не е стартирала. Разработката приключва през декември 2012 година, ако до тогава парите не бъдат усвоени, се губят, поясни още Красимир Минев. Той се надява фирмата, която ще бъде избрана за да извърши ремонтите да има ресурс да се разгърне на петте обекта едновременно, за да приключат по бързо реконструкциите в градините и училищата в димитровградско.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
17 яну 2021
Последни новини