Политически сили в Димитровград се жалват от предизборна агитация на опоненти

Три политически сили се жалват в ОИК срещу предизборните пана на "Да за Димитровград", паоставени върху ел.стълбове по два от булевардите

Три политически сили, участващи в надпреварата за местна власт са подали жалба до Общинската избирателна комисия срещу разположените върху ел. стълбове предизборни пана на коалиция "Да за Димитровград" по два димитровградски булеварда. Това потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на ОИК -Димитровград Димитър Гавазов.

Според вносителите на жалбата- ПП"Лидер", Земеделски народен съюз и коалиция "Граждани за Димитровград" предизборните материали са поставени без да се спазват изискванията на Наредба за рекламната дейност на община Димитровград. Шефът на ОИК уточни, че жалбата е подадена в последния работен ден на миналата седмица, а след консултации членовете на комисията са я отхвърлили като неоснователна.

В ОИК - Димитровград са получили и справка от Общината, от която е видно, че коалиция "Да за Димитровград" е получила разрешение да разполага предизборните си пана по 94 стълба на територията на града. За това тя е заплатила и съответния наем, предвиден по Наредбата за рекламната дейност в Общината.

За две седмици от началото на кампанията в тукашната избирателна комисия вече постъпиха няколко жалби от партии и коалиции за предизборна агитация на опоненти. Мнозинството от тях са неоснователни, уточни Гавазов, като допълни, че в ОИК не се води статистика за подаданите недоволства.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини