Само 4 училища в Димитровград ще получават пресен плод

И тази година в ОУ"П.Славейков" ще се реализира програма "Плод в училище"

Четири димитровградски училища и девет градини ще получават плодове по програмата "Плод в училище" през тази учебна година. Инициативата, която подпомага здравословното хранене на учениците ще бъде застъпена в ОУ"П.Славейкаов", ОУ "А.Константинов", СОУ "Васил Левски" и СОУ"Любен Каравелов", както и във всички детски заведения, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net гл.експерт по образованието в общината Валери Славов.

Той обясни, че за разлика от миналата година, тази е била дадена автономия на училищата сами да решат дали ще реализират програмата "Плод в училище". По план в общината ще бъдат направени 34 доставки на пресен плод срещу 68 за предната учебна година.

Намалението е заради заложените по програмата по високи цени на бройка плод. Има и изискване към фирмите-доставчици да притежават сертификат за качество, което също оскъпява услугата, каза още Славов. Той бе категоричен, че програмата на Образователното министерство е една от хубавите инициативи, които трябва да се съхранят в тукашните учебни заведения.

Т.Милева

В четири училища и девет градини ще има пресни плодове през тази учебна година
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини