Хлябът в Димитровград поевтиня, производителите изненадани и шокирани

Новата цена на хляба изненада приятно димитровградчани

С 20 стотинки по-евтино се харчи хлябът от днес в Димитровград, потвърдиха от хлебозавод "Марица". С изключение на тип "Карина", всички видове от насъщния вече струват 0,80 лв. вместо левче. "Новата цена бе изненада и за нас, коментира шефката на хлебозавод "Марица" Елена Георгиева.

Тя не скри, че научила снощи от колеги, че от днес хляба ще поевтинее". Това предизвикал малък хаос сред производителите и търговците, зареждащи магазините в града и общината. Те светкавично въведоха новите цени, за да са в крак с конкуренцията на пазара.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Георгиева каза още, че цените в димитровградско диктуват хасковски производители, от където вероятно тръгва и обявеното от днес поевтиняване. Как ще се отрази то на производството, хлебопекарите от общината не се наемат да коментират все още.

Димитровградчани бяха доволни от новата цена, която ги изненада приятно. "Макар и с 20 ст. за нас е добре, коментира Янка, която всеки ден взема хляб от магазин на бул."Раковски". Жената обаче бе убедена, че това се прави заради изборите.

В голяма част от димитровградските магазини тази сутрин не бяха сложили новата цена на насъщния от 80 ст.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини