Ол инклузивът изпразни кръчмите в курортите

"Ол инклузив” пакетите обричат на фалит заведенията по курортите.

Българската туристическа камара твърди, че повече от 20% от ресторантите по зимните и летните ни курорти са затворени през последните 5 години, заради навлизането на системата за пълно обслужване, съобщава Би Ти Ви.

Боровец преди началото на сезона - малкото отворени кръчми обслужват предимно преминаващите за кратко през курорта туристи. Ресторантьорите там не отчитат отлив, но по думите им, клиентите са станали по-пестеливи.

Повечето ресторантьори в Банско не се притесняват от зачестилите оферти „ол инклузив” и в зимните курорти. Има обаче и такива, които виждат в това заплаха за бъдещето на банските механи.

"По принцип нас, местните хотелиери, ни притеснява , защото „ол инклузив” взима доста от нашите клиенти. Особено ние като механджии в Банско, това за нас е доста голям проблем”, признава Александър Мацурев.

И все пак предварителните данни на туристическия бранш са за по-слаби приходи в заведенията тази година. Логичното обяснение е, че легловата база на курортите ни е била запълнена под 30%. Местата за спане у нас пък били шест пъти по-малко от местата в ресторантите.

И анализаторите, и ресторантьорите обаче са категорични, че българите харчат два пъти повече пари от чужденците по заведенията за хранене.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини