Деца щуряха на нови площадки въпреки студа

Дора Янкова бе специален гост на откриването на три нови детски площадки в Смолян, които изкараха децата да играят въпреки студа навън.

Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова присъства на официалното откриване на три нови детски площадки в Смолян, заедно с кандидатите за общински съветници от листата на БСП.

Две от модерните съоръжения за деца бяха открити в ж.к. „Невястата“  от вр.и.д. кмет на община Смолян инж. Румяна Янчевска, която резна лентата и плисна менче с вода.

Янкова и съветниците разговаряха с хората от големия жилищен комплекс  и  коментираха  бъдещи благоустройствени проекти.

 Едната от площадките е реализирана с публично – частно партньорство между общината и фирмата на Младен Касабов, общината е предоставила терена, а бизнесменът съоръженията. 

Децата от квартала ще имат за игра площ от над 100 кв.м., на която са поставени люлки, катерушки, баскетболен кош, фитнес  уред за възрастни и др. Подовете са облицовани с удароустойчиво покритие.

Нова детска площадка ще имат от днес и децата

в „Миньорските блокове“. В знак на признателност жители на квартала подариха на Янкова букет с червени рози и я поздравиха за изпълнения ангажимент за съоръжението.

През последните  четири години в община Смолян са изградени 21 детски площадки, тече строителството на още 17.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини