Пазар за екопродукти ще правят в Смолян

Изграждането на Дневен център за възрастни хора в Смолян, където те ще получават здравни грижи, административни справки, както и ще общуват чрез занимания по интереси,  са сред основните приоритети за бъдеща работа  в областта на социалната политика на кандидата за кмет Дора Янкова.

На срещи с хората от третата възраст в няколко квартала на града, тя обясни, че чрез създаденото сдружение на медицинските сестри, болните и самотни стари хора ще  получават мобилни здравни грижи на болни, което ще става по домовете им. За лечение на хората в селата, заедно с проекта за телемедицина, има идея да се използват услугите на парамедици.

„Повече от всякога на нас ние е нужна солидарност, взаимопомощ, защото кризата не е отминала и има много хора, нуждаещи се от подкрепа“, подчерта Янкова.

Тя представи и идеята си за създаване на Защитено жилище за възрастни мъже и жени с  психични проблеми

Дора Янкова каза още, че ще бъде създаден Обществен съвет към общината, който да поеме молбите за подпомагане на хора в тежко социално и финансово състояние. Съветът ще проверява всички молби и ще преценява каква сума да се отпуска като помощ.

Пенсионерите се зарадваха особено на идеята, в рамките на Смолян да се обособи пазар за екопродукти. Там гостите на града ще могат да си купуват картофи, фасул, боровинки, мед, домашни сладка, произведени от местните земеделски стопани, сред които има и много пенсионери.

Пенсионерите пък поставиха въпроса за облекчение на условията за пътуването им с градския транспорт, като поискаха месечни карти с намаление.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини