Гледаме красотите на българските църкви в центъра на Димитровград

Снимките от нашенските манастири и църкви в центъра веднага привлече зрители

80 снимки на най-забележителните български църкви и скални манастири са подредени от тази сутрин на централния площад пред Общината. Проявата е съпътстваща на мероприятието по посрещането на чудотворната икона на Св.Богородица Златна ябълка, обясниха от общината. Както вече стана ясно, реликвата ще дойде тук в 17:00 часа, носена от дядо Николай.

Авторът на креативната изложба е Светлозар Стоянов от димитровградското село Горски извор. Пред той Dimitrovgrad.bgvesti.net разказа, че преди месеци е получил покана от кметът на общината мандат 2007-2011 г. Стефан Димитров и протоерей Георги Тодев да гостува в града. Макар, че авторът е родом от димитровградско, преди да акостира тук, изложбата е обиколила 25 града в България.

Светослав разказа, че снимането му е хоби, а идеята да покаже българските духовни храмове се родила случайно. Според автора, важно е, че дори и във времена на робство българският дух не се е загубил и са се градили православни храмове. Това е и лайф мотива на откритата изложба, смята Светослав.

Освен много известни манастири и църкви са показани и два духовни храма от региона - манастирите край Златна ливада и този край село Добрич. Изложбата ще остане в Димитровград до 30 октомври, тогава от тук ще отпътува и чудотворната икона.

Авторът Светлозар Стоянов
Снимките са "обиколили" в кръг центъра на града
Едни от уникалните манастири, снимани от Светлозар

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини