Черна мамба и анаконда ще срещнете тези дни в Димитровград

Една от най-агресивните и ловки змии на света -тайпанът може да се разгледа на спокойствие в Димитровград в експозицията опасни влечуги и насекоми, която е разположена в зала "Асен Краешников". Т.нар. терариум посреща посетители тук вече няколко дни, а самата експозиция от интересни животински видове привлича доста хора.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net  д-р Красимир Христов от Тракийското херпетологично дружество в Хасково разказа, че под един покрив среща си дават едни от най-страшните змии на света. Това са зелена анаконда, черна мамба, гърмяща змия, няколко вида смок, анаконда, игуана, хамелеон и др. Тук посетителите могат да се запознаят и с едни от най-огромните по размери хлебарки на света, рядко срещани по българските жилища. Отблизо могат да се видят и няколко вида отровни паяци, готови да впечатлят и най-смелите търсачи на силни усещания.

Изложбата на екзотични вречуги и паяци и хлебарки привлича най-вече учениците

Експозицията ще остане в Димитровград до сряда, 3 ноември увери уредникът и д-р Христов Цената на билетчето за вход е символична - 2 лв. за възрастни и 1,50 за ученици.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини