Свикват новия ОбС - Димитровград в петък

Новият Общински съвет ще се събере на първото си заседание този петък, 4 ноември

Първото заседание на новия Общински съвет в Димитровград е насрочено за този петък, 4 ноември от 11:00 часа в зала "Гросето". Със свое решение областият управител Ирена Узунова свиква първата сесия на новите съветници във всички общини от Хасковска област в края на тази и началото на следващата седмица.

33-ма ще бъдат съветниците в димитровградския ОбС. След първия тур на изборите ГЕРБ спечели 11 места, 9 има коалиция "Да за Димитровград", 4 ще са съветниците от ЕНП, БСП имат 6 общинари, 2-ма са представителите на ПП Лидер и един на Земеделски народен съюз.

Съгласно закона, първото заседание на новоизбраните общински съвети се провежда в срок до 14 дни от обявяване на изборните резултати.

Преди началото му избраният кмет на община и общинските съветници трябва да положат клетва в присъствието на граждани от общината, председателите на Общинските избирателни комисии и областния управител.

Първото заседание се води от най-възрастния общински съветник, тогава се избира и председател на Общинския съвет, уточняват от областна администрация-Хасково.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини