Шофьори светнаха фарове и в Димитровград

Димитровградските шофьори бяха включили светлините си днес

От днес Пътна полиция започва засилен контрол по пътищата, защото стартира акция “Светлина” за ограничаване на предпоставките за тежки пътни инциденти през есенно-зимния сезон с рисковите групи участници в движението.

От МВР за пореден път припомнят на водачите, че от ноември до март е задължително да шофират през деня с включени светлини.

Димитровградските шофьори в 90% от случаите бяха изрядни и караха със запалени фарове днес, показа наша проверка по част от главните булеварди в града.

От МВР напомниха, че ще се следи стриктно и изправността на осветителната система, както и състоянието на гумите. Ще бъде следено и за сигнализацията на превозните средства, ползващи животинска тяга, както и на велосипедистите. 

Санкции по Закона за движение по пътищата - глоба и отнемане на точки ще застигнат шофьорите, предупреждават от КАТ.

За управление на МПС с износени гуми ще се отнемат 6 контролни точки, а глобата е 50 лв. 5 точки ще костват на шофьорите неизправните светлини и сигнализация, както и санкция от 20 лв. Технически неизправно МПС ще носи риск за глоба до 150 лв. и 5 точки. Ако шофьорите са без предпазен колан или каска се отнемат 8 точки и има глоба от 50 лв. говоренето по мобилен телефон също се таксува като нарушение, за което се отнемат 6 точки, а санкцията е 50 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини