3 °C

Стефан Димитров стана председател на Общински съвет Димитровград

Кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров ще работят един до друг през следващите 4 години

Стефан Димитров е новият председател на Общински съвет -Димитровград. Той бе избран с гласовете на 29 съветници в новия Общински съвет, които се събра днес на първото си заседание. До избора се стигна след предложение на Петър Томов от групата на ЕНП, който номинира досеганшия кмет за председател на местния парламент с мотива, че няма нужда от допълнителна аргументация.

Последва тайно гласуване на 32-ма общинари, резултатът показа 29 гласа "за" и 3 недействителни бюлетини, обяви председателят на комисията по избора Галина Чингарова от ГЕРБ.

Преди гласуването на шеф на местния парламент, клетва положи кметът Иво Димов, който получи от Стефан Димитров символичния ключ на общината и табела със знак за движение нагоре. Да работи за развитието на родния град и община пожела Димитров на Димов. Той отвърна, че освен, че ще се върви нагоре, общината няма да спре да се развива, както е било през последният мандат от управлението й.

Тържествената сесия на ОбС Димитровград бе водена от най-възрастния общинар Методи Грозев от ГЕРБ. На нея клетва положиха и 32-ма общински съветници, по болест отсъстваше само Димитър Хаджииванов. Представители на всяка една от сесийните групи си пожелаха успех и ползотворна работа за благото на хората. Клетва за вярност дадоха официално и кметовете на 14 населени места в общината.

Символичният ключ на общината предаде на Иво Димов стария кмет Стефан Димитров

Новият председател и новият кмет заеха местата си в залата
Председателят на комисията по избора Галина Чингарова обявява резултата от гласуването, до нея е Методи Грозев
Кметът Иво Димов се закле да работи за благото на димитровградчани и жителите на общината в присъствието на областния управител Ирена Узунова
Клетва, че ще работят за благото на община Димитровград положиха 32-ма общински съветници
Шефът на Общинската избирателна комисия Димитър Гавазов обяви официално изборните резултати, с които Димов бе избран за кмет

Опонентът на Иво Димов в изборите Катя Панева вече е общински съветник от коалиция "Да за Димитровград"
Старият председател на ОбС Катя Чалъкова също положи клетва като съветник, но ще замине за София като депутат на мястото на Иво Димов

Клетва положиха и кметовете на селата в общината и град Меричлери
Новата власт в общината - кмет, председател на ОбС, съветници и селски управници се снимаха пред администрацията

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини