Димитровградските училища пилотно въвеждат компютърни уроци по математика

Председателят на секцията на математиците в Димитровград Катя Чалъкова разясни на преподавателите предимствата от използването на компютърните уроци в училище

Новатори в обучението по математика се оказаха училищата в димитровградска община. Те първи в Хасковска област въвеждат в учебните часове т.нар. динамичен софтуер. Той представлява готови компютърни уроци по геометрия, които могат да се използват в обучението в 5 и 6 клас.

Двете програми "Геогебра" и "Геонекс" са напълно безплатни и лесно могат да се инсталират от преподавателите, както и са изключително удобни в обучението, каза председателят на секцията на математиците в града Катя Чалъкова.

Нейна е основната заслуга за въвеждането на софтуера, които е част от проекта "Фибуначи" и има за цел да онагледи приложението на информационните и компютърни технологии в обучението. Това може да стане с помощта на компютър или мултимедия, поясни още Чалъкова, като добави, че това е бъдещето в обучението по математика.

Самата Чалъкова е участвала в разработката на проекта за компютърните уроци като задочен докторант към Института по математика и информатика. Днес двете програми "Геогебра" и "Геонекс" бяха презентирани пред преподаватели по математика от общината. Те ще трябва да ги разучат и преценят как ще бъдат по полезни за децата, както и това ще има ли ефект от прилагането им в учебния процес.

Председателят на секцията на математиците в Димитровград Катя Чалъкова

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини