Депутатът Катя Чалъкова: Ще работя за развитието на региона и общината

Катя Чалъкова

За София днес замина новоизбраният депутат от Хасковски регион Катя Чалъкова, която зае мястото на спечелилия изборите за кмет Иво Димов в Народното събрание. Две години Катя Чалъкова бе начело на Общински съвет Димитровград,  мандат 2007-2011 година, преподавател и председател е на Секцията на математиците в града.

Ден преди отпътуването си за парламента димитровградчанката презентира пред учители по математика от общината нов софтиер с готови уроци по геометрия за 5 и 6 клас. Чалъкова бе любезна да отговори на няколко блиц въпроса часове преди да тръгне за столицата.

- Госпожо Чалъкова, какво е първото нещо, с което ще се заемете като депутат в Народното събрание?

-Първото нещо е трудно да се каже, ще ми трябва време да навляза в работата, но със сигурност едно от първите неща ще бъде да се ангажирам по сериозно със стратегията на Министерството на образованието за въвеждане на информационните и комуникационни технологии в образованието у нас.

- Вчера представихте пред преподаватели софтуер за обучение по геометрия в направата на който участвахте и вие като задочен докторант в Института по математика и информатика, ще продължите ли работата в тази насока?

-Знаете, че това е тема много близка до мен и имам отношение към нея, така че със сигурност ще продължа. Разбира се, ще се постарая като народен представител да помагам и при други въпроси, касаещи образователната сфера, но въвеждането на ИКТ е нещо, с което бързо ще навлезна в ангажиментите си в Народното събрание. Като цяло ще се опитам да бъда полезна за разрешаване на проблемите в нашия регион и в частност на нашата община, което е най-важното.

-Ще ви липсва ли Димитровград?

- Носталгия ще има и е нормално, все пак тук бе работата ми, семейството ми, свързана съм с този град, тук са родени и отраснали децата ми.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини