Паякът се връща през декември, за да помага в снега

Специализираният автомобил за вдигане на неправилно спрени коли в Димитровград ще започне работа на 22 декмеври, каза днес зам.кметът на общината Христо Колев. Паякът ще се включи във вдигането на возилата, пречещи на снегопочистването в града през зимния сезон.

За тази дейност от общината няма да събират глоби на водачите, а само ще бъде подпомогната работата на снегорините и работниците.

Все още няма издадено разрешително за извършване на товарна дейност на димитровградският паяк, каза Колев. Припомняме, че специализираният автомобил спря работа в края на юни заради липса на лиценз. Такъв се издава само на дружества, регистрирани по Търговския закон, а предприятието, стопанисващо возилото няма такъв.

В началото на юли община Димитровград обжалва чрез съда постановлението на Държавната автомобилна инспекция за спиране работата на паяка. На крака в Автомобилната инспекция в София отиде и самия Колев, за да чуе мотивите за издаване на постановлението. Все още няма развитие по този въпрос, казаха от общината.

На една от сесиите на предишния Общински съвет бе обсъдена и възможността, паякът да премине към "Общинска охрана". В момента съоражението се стопанисва от ОП" Паркинги и гаражи". Вероятно така ще остане и занапред, смята зам.кметът Христо Колев. Чака се само задвижване на процедурата по издаване на лиценз за товарна дейност на предпиятието.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини