Вежди Рашидов почете читалището в Скобелево

Грамотата от Вежди Рашидов по случай годишнината на читалището в Скоболево

С грамота на министърa на културата Вежди Рашидов бе отличено читалище "Искрица" в димитровградското село Скоболево, което вчера отбеляза 110-тата годишнина от основаването си. Тържествата съвпаднаха и с традиционните Яворови поетични дни в селото. Гости от община Чирпан уважиха проявата, след тях председателят на тамошния ОбС Христо Стефанов и директорът на къщата -музей "Яворов" Тодор Иванов.

Веселин Джанкардашлийски, който е член на УС на Съюза на народните читалища в България също бе сред официaлните гости на тържествата в Скобелево, както и директорът на Хуманитарната дирекция към общината Милена Тодева.

Съветници от новия ОбС в Димитровград също наблюдаваха музикално-поетичната програма, подготвена от домакините. В нея учасваха женският хор при арменски клуб - Пловдив, както и формации от скобелевското читалище и това в родния град на Яворов Чирпан.

Поздравителни адреси по повод празника изпратиха кметът на Община Димитровград Иво Димов и председателят на Общински съвет Димитровград Стефан Димитров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини