Музикален проект вдига мотивацията на ромски деца в училище

В зала "Гросето" днес бяха представени дейностите и целите на разработката, която ще реализира до април догодина СОУ "Васил Левски"

40 ромски деца от 1-ви до 8-ми клас ще бъдат обучавани в извънкласни музикални дейности по проект, който тези дни започна да реализира тези дни димитровградското СОУ "Васил Левски". Разработката е под надслов" Музиката-свят на красота и хармония" и е на стойност 10 485 лв.

В продължение на 6 месеца ще бъдат обучавани в клуб "Музика" две вокални групи по 12 деца, други 16 ученици ще разучават индивидуално различни музикални инстументи.

Равен достъп до качествено образование на децата от ромската общност и тяхната адаптация в смесените класове е една от най-важните цели на проекта, обобщи днес ръководителят му Антоанета Шаркова.

Според нея, по този начин учениците от етническите малцинства ще осмислят свободното си време, ще развият и творческия си потенциал. Не на последно място от ръководството на СОУ "Васил Левски" са убедени, че децата ще имат по-голяма мотивация да посещават училище.

Антоанета Шаркова е ръководител на проекта

Дейносите ще продължат до април догодина, в рамките на проекта ще бъдат организирани училищни и общински тържества и концерти, където децата ще покажат какво са научили. Предвидени са Коледен концерт, празник по случай патрона на училището, както и такъв, посветен на Международния ден на ромите. Децата, усвоявали музикални знания в извънкласните форми ще участват и в 5-тия областен музикален конкурс "Никола Иванов". Успех на разработката пожелаха директорът на училището Антон Иванов и експетът в образованието към Общината Валери Славов.

Успех на разработката пожела и експертът в образованието в общината Валери Славов

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини