Търсят пари за ремонт на физкултурния салон в димитровградско училище

Салонът в училище "Пенчо Славейков" не е ремонтиран от десетилетия

Да бъдат предвидени средства в бюджета на общината за спешен ремонт на физкултурния салон в димитровградското училище "Пенчо Славейков" настоява в докладна до Общинския съвет директорът на училището Снежана Ангелова. Предложението ще разгледат този четвъртък съветниците на първото си работно заседание след изборите.

Въпреки, че мястото където се провеждат часовете по физическо възпитание в училището не е в добро състояние, факт са редовните участия на спортните отбори на Славейковци на републикански финали и първенства, посочва Ангелова.

От докладната става ясно, че нужната сума е 80 000 лв. С нея да бъде подменено 276 кв.м. дюшеме в салона, ще се ремонтират вътрешността на спортната зала, фоайето, тоалетните, баните и съблекалните. Ремонт на физкултурния салон в училище "Славейков" не е правен от няколко десетилетия. Дали ще отпуснат парите за така нужната реконструкция, ще решат общинарите, след като разгледат докладната на 24 ноември.

10 000 лв. са нужни за подмяната на 276 кв.м. дюшаме в салона в ОУ"П.Славейков"
След модернизиране на физкултурния салон, ще се подобрят уславията в часовете по физическо и за спорт в свободното време, убедени са от управата на училището
От ремонт се нуждае и тавана на салона
Реконструирани ще бъдат и баните, и съблекалните до физкултурния салон, ако се отделят пари

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини