Алеята на новия живот оцеля, може да се бори за зелена инициатива

Разхождащи се из парк "Марица" хора често обикалят и "хвърлят" по едно око на дърветата

Какво е състоянието на Алеята на новия живот в парк Марица реши да провери екип на Dimitrovgrad.bgvesti.net, провокиран от коментари, че не са останали много оцелели дървета в оформилата се нова горичка, близо до реката. Повод за своебразната дискусия стана новината, че община Димитровград смята да кандидатства в един от разделите на надпреварата за Зелена община на България с инициативата "Алея на новия живот".

Проверката ни на място установи, че алеята е в добро състояние. Липсва единствено сериозна грижа от страна на собствениците на дърветата. Голяма част от тях са в бурени и не са окопани. Това обаче е ангажимент на семействата, засадили дърветата. 

Много малко родители са оформили с камъни или гума дървото на своя малчуган. На пръсти се броят пък тези, които са поставили табела с името на своето дете.  Иначе кипарисите са оцелели, само едни или два са изсъхнали.

Край Алеята на новия живот често минават и димитровгардчани, решили да се разхождат из парк"Марица". За съхранението на новия парк бди и охраната на входа на парка, увериха ни от там.

Алеята на новия живот в Димитрвград бе открита на Цветница тази година, когато бяха засадени 171 дръвчета, символизиращи 171 деца, родени след 2010 година. Идея на общинския съветник от БСП Христо Цветков бе подкрепена от предния местен парламент.Посадъчния материал осигури фирма "Каолин".

Някои родители са се погрижили за дървото на своето дете...
Други не са имали достатъчно време....
Този случайно минаващ мъж смята, че за дръвчетата никой не се е погрижил
Най-много са дръвчетата, обрасли с бурени
Някои дръвчета за прясно поляти

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини