Избират 11 постоянни комисии в ОбС -Димитровград този четвъртък

Димитровградските съветници вече проведоха едно заседание, на което положиха клетва

Състава на Постоянните комисии към Общински съвет предстои да гласува този четвъртък местния парламент. Това е предвидено в чл.41 от правилника за организация и дейността на ОбС, а предложението внася председателят Стефан Димитров. 11 са комисиите, като в част от тях съветниците ще бъдат повече, в сравнение с предния мандат на ОбС.

Най-многобройни, с по девет члена са Общински пазари и тържища и Европейски програми, опазване на околната среда и водите. За председател на първата се предлага Петя Тошкова, а втората вероятно ще оглави Антония Филева.

С по седем членове, заедно с председателя и секретаря са шест комисии в новия ОбС. Това са икономическата, чийто за председател отново е издигнат финансистът Петър Томов, ТСУ, която вероятно ще оглави Кирчо Кирев. Комисията по земеделие, начело на която вероятно ще бъде Леко Леков и по транспорт и съобщения, която почти сигурно ще се ръководи от Красимир Янев. Комисията по образование, младеж и спорт е предложено да оглави Тодор Ташев, а юристът Галина Чингарова е спряганото име за шеф на ПК "Законност и обществен ред.

По петима съветници ще включват комисиите по здравеопазване, култура и предотвратяване конфликт на интереси. Начело на тях се предлагат имената съответно на д-р Вълчо Митрушев, Христо Цветков и председателят на ОбС Стефан Димитров. Последната дума за оформяне състава на комисиите имат общинарите на сесия този четвъртък.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини