Обществена пералня ще поема бельото на димитровградските ясли и градини

Обществена пералня ще пере спалното бельо на яслите и детските градини в димитровградско според стартиращ в началото на декември проект

Изграждане на Обществена пералня ще започне в началото на декември в Димитровград, предприятието ще бъде базирано в сградата на бившата АТЗ болница, това обяви зам.кметът Росен Кузев пред журналисти днес.

Пералнята ще бъде реализирана по ОП "Развитие на човешките ресурси", проектът е на стойност 295 000 лв. В продължение на година предприятието ще се грижи за бельото на ясли и детски градини в общината, както и това на МБАЛ "Св.Екатерина". Заети с дейността по проекта ще бъдат лица от маргиналните групи, каза Кузев.

За старта на още три проекта говори зам.кметът на пресконференция днес. Единият предвижда ремонт на 3-километрова отсечка, започваща от разклона между селата Добрич и Горски извор в посока Каснаково. Той ще се финансира по българо-гръцки проект, който е на стойност 1 358 000 евро. В рамките на разработката ще се оправи и настилката на пътя, водещ до Извора на нимфите и Афродите. "Идеята е да бъде подобрен достъпа до туристическата дестинация в общината", обобщи Кузев.

Зам.кметът Росен Кузев представи предстоящите за реализиране проекти в общината

Център за настаняване от семеен тип за деца в риск е другата разработка, която започва тукашната администрация в началото на следващия месец. Той ще бъде изграден в кв.Черноконево в новопостроена сграда, а самия проект ще обхване двугодишен период. 820 800 лв. са отпуснатите по Оперативна програма "Регионално развитие" пари за разработката. След като центърът бъде изграден, там ще се настанят 12 сираци от димитровградска община, които сега са по различни домове в страната.

Биологичното разнообразие ще пази проект на Димитровград, реализиран по ОП "Околна среда"

С четвъртият проект ще се опазва биологичното разнообразие и крайречните зони по Марица на територията на общината. Парите там са по линия на Оперативна програма "Околна среда" и са в размер на 1 664 000 лв. В период от 36 месеца ще се засаждат тополи и други растителни видове, ще се поставят къщи за животни и хранилища за риба.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини