Канят димитровградчани да станат Дядо Коледа за нуждаещи се деца

Акцията на фондация "Подари усмивка" е традиционна в градините и училищата по Коледа

Димитровградската фондация "Подари усмивка" започва от днес акция за направата на коледни подаръци, с които ще бъдат зарадвани деца в неравностойно положение от Димитровград и селата на общината. Начинанието е традиционно за фондацията, която в предни мероприятия подаряваше кутии с подаръци, доставени от християнска фондация в Америка и Европа.

Тази година помощта за малчуганите не достига, затова димитровградчани могат да влязат в ролята на Дядо Коледа и да подготвят кутия с малки изненади за тях.

"За това е нужно само желание и минимални средства, увери пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Наталия Делчева от "Подари усмивка". По думите й, всеки може да вземе празна кутия от обувки, да я облепи и да постави вътре детски играчки като малки топки, кулки, колички, книжки и др. които не са употребявани. Изненадите трябва да са съобразени с пола и възрастта на детето и да са в границите 2-4 години, 5-9 години и 10-14 години.

За подаръци са подходящи и различни училищни материали,предмети, свързани с хигиенната -четка и паста за зъби или бонбони, близалки, дъвчи, чорапи, фиби, фенерчета и др.

Ако изпитвате затруднение можете да занесете подаръците в офиса на фондацията на бул."Раковски" №16 в Димитровград и там ще ги опаковат. Готовите пакети също се оставят в офиса на "Подари усмивка" в бившия Дет Маг във времето до 16 декември. Акцията е под надслов "Подари усмивка за Коледа".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Примерно така може да изглеждат подаръците за децата, казаха от фондация "Подари усмивка", които предоставиха и снимката
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини