Димитровград участва в срещата на общините-приятели на детето

Двама представители на община Димитровград взеха участие в годишната среща на мрежата на общините -приятели на детето, казаха от тукашната администрация. Това са Християна Динева, която е председател на Общинския ученически парламент и главният експерт в дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Мина Стоянова.

Проявата се е провела в края на изминалата седмица в столицата, а на нея са били набелязани приоритетите по които ще работят общините-приятели на детето. Акцентът пада върху грижите на всички бременни жени, ранното детско развитие, различни дейности в подкрепа на родителите.

Администрациите, членуващи в мрежата на общините-приятели на детете ще се опитат да подобрят условията за живот на бедните деца с редица дейности, както и това да имат равен достъп до здравните услуги по места.

Ще се работи и върху идеята за извеждане на децата, лишени от родителска грижа от социалните домове, са решили още присъстващите на срещата. Адекватните общински политики по отношение на децата са друга от задачите на мрежата, както и по-голямото им участие в различни мероприятия на местно ниво. Припомняме, че Димитровград стана част от мрежата общини-приятели на детето през ноември 2009-та година, когато получи сертификат от УНИЦЕФ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини