199 борци мерят сили в юношески турнир в Димитровград

На два тепиха се разиграваха срещите по борба в спортна зала днес

Димитровградската зала "Младост" днес и утре е домакин на Международен турнир по борба за юноши. 199 състезатели разпределени в 12 български отбора и групи от Молдова, Украйна, Турция, Македония и Дагестан се включиха във хватките, които започнаха в 9:00 часа.

Два часа по-късно бе официалното откриване на турнира, него уважиха кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров. От съседно Хасково гост бе представителят на спортното министерство за Хасковска и Кърджалийска област Силвия Тенчева. Всички пожелаха успех на състезателите на двата тепиха в залата.

За разлика от друг път в димитровградската зала "Младост"имаше повече зрители, както и поддръжници на българските отбори.

СК по Борба „Димитровград“ стана отборен шампион на петия международен турнир по борба свободен стил за деца със 3 титли и 7 медала. Втори са Молдова, а трети е отбора на Сливен. За димитровградчани златен медал спечели Стоян Георгиев в категория до 27 кг., победители са още Георги Иванов в категория 48 кг. и Веселин Петров при 47-килограмовите състезатели. Още четерима финалисти имаше нашият клуб, те си разпределиха сребърни и бронзови медали в класирането.

Клубът по борба „Хари Стоев“ от димитровградското с. Черногорово стана безпорен победител при жените в турнира. Шампионка е Дина Стоева, втора е Таня Добромирова, а трета- Маша Владимирова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини