Коледа дойде в училището в Черноконево

Малчуганите получиха торбички с плодове, десерт и зърнена закуска от БЧК

Коледа дойде преждевременно в училище "Св.св. Кирил и Методии" в димитровградския квартал Черноконево днес. 200 торбички с плодове, зърнена закуска, пастет, течен шоколад и млечен десерт получиха деца от нуждаещи се семейства, които учат тук.

Всеки пакет е на стойност 10 лв. Дарението е по линия на БЧК и днес бе осъществено с помощта на доброволци на организацията от Химическата гимназия в Димитровград и училището в Черноконево.

Малчуганите от началните класове толкова се зарадваха на пакетите, че бързаха да ги приберат по раници и чанти. Инициативата на Червения кръст се прави в навечерието на Коледа за трета поредна година в община Димитровград.

Миналата и по-миналата година са били подпомагани деца с увреждания от Дневния център в Димитровград, уточни Венета Стойчева - специалист в Български червен кръст в Хасково.

"Нашата цел е всяка година да бъде дадено рамо на различни социални групи. Педагогическият съвет реши тази година да дарението да получат деца, които има риск да отпаднат от училище, това са най-вече малчугани от малцинствените групи", уточни Стойчева.

В основата на акцията са доброволци на БЧК от химическата гимназия в Димитровград и тези в училището в Черноконево
Два вида плодове получиха децата - банани и мандарини
Радост в класната стая...
Всеки бърза да прибере в раницата пакета с храни и лакомства

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини