Юруш на среброто, 2012 е високосна година

Повече сребро ще се продава в навечерието на 2012 година, смятат в бранша

Сребърните бижута изживяват своебразен ренесанс защото настъпващата 2012 година е високосна, показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Макар и заради кризата оборотите и в този бранш да са намалели, в навечерието на Коледа хората си купуват повече пръстени, гривни, обеци и колиета според своя вкус и предпочитания.

Най-скъпи, но и най-качествени си остават комплектите на известни марки в бранша и такива, украсени с камъни "Сваровски". Цената на един варира около 100 лв. Има и комбинация от пръстен, обеци и колие ръчна изработка, която също е с високо качество, поясни Петя Русева от магазин за сребърни бижута в Димитровград.

Хит през 2012 година се очартава комбинацията на сребро и мед, най-често под формата на пръстен и украсен с камъни. Между 30 и 35 лв. върви бройката на това бижу, казва Петя Русева. Все пак всичко опира до предпочитанията на клиентите и техния стил и начин на живот. Според собственичката, едно е сигурно - среброто отнема отрицателната енергия на своя притежател и със сигурност носи положителни вибрации.

Сребърен комплект ръчна изработка е един от най-скъпите, но и най-добре изработените

Според астролози високосната 2012-а ще е много сложна година, ще изисква от нас висока бдителност и голяма отговорност - ще трябва да премерваме всяка дума и всяко действие, тъй като тези 12 месеца полагат основата на следващия 4-годишен период. Годината е „особена", защото един-единствен излишен ден променя цялата привична реалност.

С високосната година са свързани много поверия, знаци и суеверия. Тя плаши и предизвиква любопитство, възбужда въображението и обикновено се асоциира с „черния" петък, 13-и.
Както винаги има и такива, които са на точно обратното мнение: че високосните години са най-щастливите. И до днес няма точни доказателства, които да подкрепят на 100 процента едната или другата теория.

Пръстен от сребро и мед, украсен с камъни ще е хит през новата година

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини