Димитровградчани в Бургас, гледат спектакъл на деца-сираци

Антония Филева

Двама възпитаници на димитровградското СОУ"Любен Каравелов", заедно с преподавателят Даниела Каналиева и шефката на тукашния офис на "Джендър изследвания" Антония Филева посетиха празничен -гала концерт на танцова формация "Петлите".

Групата е създадена преди 5 години и включва деца от дом за сираци "Коджакафалията" в Бургас, с който тукашния офис на "Български център за Джендър изследвания" има добри взаимоотношения, коментира Антония Филева. Тя посочи, че поканата към димитровградчани е дошла лично от основателят на "Петлите" и бивш съученик в дома Георги Димитров, с когото Филева е работила преди години в Бургас.

Учениците от Димитровград също са били впечатлени как едно дете като Георги, живяло в дом за деца лишини от родителска грижа е успяло да реализира своята мечта. По думите на Антония Филева, основателят на формацията нагледно е показал един добър пример за социална интеграция на децата. Димитровградчани са убедени, че това може да се случи и тук.

Днес числеността на групата от деца, лишени от родителска грижа наброява около 40 момчета и момичета на вързаст от 5 до 19 години, а "Петлите" се радват на успехите на своя труд, разказа още Филева.

Момент от спектакъла на "Петлите" в Бургас

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини