Предлагат намаляне на такса смет за димитровградските фирми

По -ниска такса смет за фирми, предлага Иво Димов, снимка -архив

От 10 на 8 промила да падне такса смет за фирми в община Димитровград предлага кметът Иво Димов в докладна, адресирана до Общинския съвет. Тя ще бъде дискутирана на сесията този четвъртък, 15 декември. Припомнаме, че през това лято собственици на фирми и предприятия в Димитровград поискаха преразглеждане на такса смет, заради големите суми, които се налага да плащат.

Според посоченото от Димов в докладната записка предприятия, подали декларация по чл.19 от наредбата за събирането на местните такси, ще плащат по 5200 лева годишно за контейнер с обем 4.3 куб.м., както и 1500 лв. за съд с обем 1.1 куб.м и 500 лева за такива с обем 110, 120 и 240 литра при извозване 5 пъти седмично.

Без промяна остава таксата за смет за гражданите и през следващата година, ако се приеме предложението на Димов. Сега тя е 4,5 промила. Толкова е и таксата за жителите на селата Върбица, Бодрово, Сталево, Скобелево, Каснаково, Брод, Воден и др.

По 5,5 промила да плащат догодина в Меричлери, Ябълково, Горски извор, Добрич, Крепост, Черногорово, Радиево и Крум предлага кметът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Кметът Иво Димов предлага да облекчи бизнеса с по-малка такса смет
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини