Хлябът в Димитровград стана 70 ст. от днес

Най-доволни от евтиния хляб са пенсионерите

70 стотинки е от днес хлабът в търговската мрежа на Димитровград, за поевтиняването разбрали тази сутрин местни производители, продавачи и клиенти. Досега насъщният в града и общината вървеше по 80 ст., толкова стана той в началото на октомври тази година, когато цената падна пак с 10 ст.

Поредното намаление е факт след среща на хлебопроизводители от Хасково, които са решили да смъкнат цената, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефката на хлебозавод "Марица" в Димитровград Елена Георгиева.

Според нея, големите производители в бранша не са длъжни да уведомяват малките фирми когато правят промяна. "В този случай обаче, ние трябва да се съобразим, ако искаме да продаваме", категорична бе Георгиева.

Всички видове хляб в Димитровград станаха по 70 стотинки

Тя недоумява как ще покрие разходите в производството при положение, че купува брашното на 66 ст. за килограм, а заводската цена на хляба е 0,60 лв.

Репортерската ни проверка в едни от магазините в Димитровград показа, че най-доволни от промяната са пенсионерите, за които се връща времето на социализма и евтиния хляб. По-младите пък смятаха, че тук има някакъв трик и насъщният ще скочи драстично вероятно след Нова година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини