Решено: Ремонтират физкултурния салон на ОУ П.Славейков

Заради лошото състояние, в което се намира има опасност салона в ОУ "Пенчо Славейков" да бъде затворен, предупреди Тодор Тодоров

Средства в размер до 80 000 лв. да бъдат отпуснати за ремонт на физкултурния салон на ОУ "Пенчо Славейков" гласува днес Общинския съвет. Тази докладна, както и повечето в дневния ред предизвика сериозна полемика в залата.  Съветникът от ГЕРБ д-р Вълчо Митрушев предложи сумата за подмяната на 276 кв.м. дюшаме, ремонт на стените на залата, фоайето, тоалетни, бани и съблекални да не е повече от 50 000 лв.

Срещу това възрази шефът на постоянната комисия по Образование към ОбС Тодор Тодоров, според който има опасност здравните инспектори от бившето ХЕИ да затворят физкултурния салон в "Славейков" заради лошото му състояние.

Митрушев пък опонира, че щом ще се гласува такава голяма сума за реконструкция би трябвало в залата да се намира директорът на училището Снежана Ангелова, за да разясни нуждата от ремонта.

Според него, самото отсъствие на ръководството е неуважение към съветниците. Председателят на ОбС Стефан Димитров увери, че занапред покани да присъстват ще получават директори на училища и градини, съдбата на които предстои да решава Общинския съвет по различни въпроси.

Стана ясно, че в момента ръководството на ОУ "П.Славейков" подготвя количествено-стойностна сметка колко е нужно за подобряване състоянието на физкултурния салон и прилежащите баня, тоалетни и съблекални. Накрая докладната бе приета с гласовете на 22-ма общинари, 7 бяха против, а един се въздържа.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини