Бюрото по труда с офис в Меричлери

Изнесен офис ще има димитровградското Бюрото по труда в Меричлери, такова решение одобриха с 19 гласа "за" димитровградските съветници, като подкрепиха идеята на Иван Гочев от групата на ЕНП. В докладна до ОбС той предложи заради големия брой безработни лица от малкия град да бъде пригодена една стая, в която те да полагат подпис, вместо да пътуват до общинския център.

Пред колегите си Гочев увери, че е провел няколко разговора с шефа на Бюрото по труда в Димитровград Антония Тюйлиева, която не е възразила срещу идеята. Така той отговори на въпроса на кмета Иво Димов уведомено ли е ръководството на Бюрото по труда за предложението  и на какво мнение е то.

Преди това градоначалникът попита дали не е по-разумен варианта, безработните от Меричлери да ползват дебитни карт и банкомат в Меричлери, вместо да се отваря офис там. Оказа се, че банкомат в малкото населено място липсва.

По време на дискусията по тази точка, от групата на БСП в ОбС побързаха да уточнят, че ще подкрепят докладната, защото е в покрепа на хората в затруднено социално положение в общината.

По данни на съветникът от ЕНП в Меричлери има 115 лица, които са регистрирани на борсата и на които се налага да пътуват ежемесечно до Димитровград. Повечето от тях са в затруднено финансово положение, което е и причината за внесената от Гочев докладна.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини