Димитровградските съветници се включиха в благородна кауза

Приготвените от Богоровци 40 билета за мероприятието свършиха за отрицателно време

Димитровградските съветници показа благотворителност преди Рождество Христово на днешното последно за годината заседание. Те откликнаха на акцията на ученици от Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" за набиране на средства за възпитаниците на СУПЦ в Димитровград.

Гимназистите бяха дошли в залата на Общинския съвет с концертни билети, които продаваха срещу 2 лв. Общинарите с радост откликнаха, а подготвените 40 пропуска свършиха за отрицално време.

На 20 декември Богоровци организират в залата на театъра проявата "Коледни искрици". Със събраните средства те ще купят обувки и дрехи за потребителите от Социалния учебно-професионален център.

В края на днешното заседани Петър Томов от групата на ЕНП каза, че всички съветници са събрали по 150 лв. за организиране на Благотворителен базар. Той ще бъде подготвен от Детския и младежки център, които ще изработят коледни суверини.

Коледните украси ще се продават в специални шатри, разположени на бул."България" на 22 и 23 декември. Общинарят прикани димитровградчани да се включат в инициативата. Набраните средства ще бъдат предоставени на кмета Иво Димов, който ще прецени за каква кауза да бъдат дарени.

Билетите, подготвени от Богоровци

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини